Mycket har hänt sedan sist jag skrev, vilket inte är särskilt konstigt med tanke på att jag inte uppdaterat på över en månad. Jag ber om ursäkt, men till min ursäkt – jag har genomgått en förlossning och varit mamma i 20 hela dagar <3

Jag håller just nu på att redigera vår förlossningsvideo för Youtube, så all info kommer att finnas där. Jag kan däremot ge er en snabb genomgång om vad som hänt sen min senaste uppdatering.

Det senaste jag skrev om var att kejsarsnittet blev inställt på grund av att hon hade vänt sig och nu inte längre låg i säte. Vi fick alltså åka hem igen och efter det genomled vi tre långa veckors väntan på hennes ankomst. 31 juli, 9 dagar efter BF kom hon äntligen – 50 cm lång, 4060g och hur underbar som helst – vår älskade Sofia. Jag blev igångsatt på Borås sjukhus och 11 timmar senare låg hon äntligen i min famn. Hon är blond, blåögd och har oss båda runt sitt lilla lillfinger.

Sen vi kom hem från BB har jag kämpat med amningen. Hon hade svårt att ta grepp, så vi använde amningsnapp men efter 2 veckors kämpande orkade jag inte mer så nu matar vi henne med ersättning. Jag märkte att amningen påverkade min mentala hälsa – det tog helt enkelt för mycket energi från mig så jag blev helt utmattad och hade inte energi att trösta och natta henne. Jag började även gråta varje gång hon var hungrig och jag fick svårt att få kontakt med henne på grund av det. Men efter att vi bytt till ersättning har jag fått mycket mer energi och jag har blivit en bättre mamma. Jag har även märkt att hon är mycket nöjdare och är mer alert, vilket känns riktigt skönt. Hon ökar även i vikt – vi var hos BVC igår och hon väger nu 4300g och är 53cm lång, så hon har verkligen växt under hennes snart 3 veckor i livet.

Share:
Written by Sannilynn
Jag heter Sandra, min man heter Cristian och vi är ett gift par från Göteborg. Efter 2 års tid av ofrivillig barnlöshet, infertilitetsutredningar och 1 IVF blev vi hösten 2019 gravida med vårt första barn. Vi fick däremot göra abort i vecka 22 då avvikelser hittades i fostrets hjärna. Följ vår resa till att bli föräldrar, se videos om våran infertilitetsresa och få ta personlig del av vår vardag, våra tankar och rädslor för framtiden.