Igår åkte jag och maken till min mödravårdcentral för mitt andra möte med barnmorskan. Tyvärr fick inte Cristian följa med men jag fick videochatta med honom under ultraljudet, vilket var riktigt skönt.

Under natten hade jag drömt flera mardrömmar om bebisen. Både om missfall men även att komma till ultraljudet och upptäcka att den slutat växa. Detta gjorde att jag var riktigt nervös, så barnmorskan tyckte vi skulle göra ultraljudet först för att lugna mig. Då vi ringde Cristian och vi fick se pluppen. Hjärtat slog starkt och den mätte som den skulle, så allt såg bra ut.

Efteråt tog jag blodprov och hade ett samtal med barnmorskan om vad vi ska ha för plan för framtiden. I förra graviditeten misstänktes det att han hade kromosomavvikelsen trisom 18, då den oftast hör ihop med de avvikelser som hittades. Det provet visade negativt, men vi bestämde att göra KUB denna gången för att utesluta trisom 13 och trisom 18 (de som kopplas till död). Barnmorskan skickade även min journal till deras specialistläkare för att se om fler åtgärder bör tas och hon ringde mig idag och berättade att specialläkaren tyckte att vi skulle göra en specialscreening istället för RUL för att verkligen gå på djupet och gå igenom alla möjliga avvikelser med en bättre maskin än vad som normalt erbjuds. Det förslaget låter bra men då får inte Cristian följa med, vilket jag inte kommer klara om avvikelser skulle finnas igen. Så vi vill kolla upp möjligheten att göra ett privat RUL innan screeningen så Cristian kan följa med mig. Vi får se om det är en möjighet.


Som ni hör är det mycket oro fortfarande och många beslut som behöver tas. Men i nuläget ser allt bra ut och vi njuter i den mån vi kan. Jag hoppas verkligen att denna vill stanna hos oss ❤