Igår överraskade mina föräldrar oss med en lite dagsutflykt. Bilresans slutdestination blev Åsle-tå som ligger strax utanför Falköping. Där har de ett upplevelsemuseum – ett litet samhälle från 1700 talet där stugorna har bevarats på sin ursprungsplats.

Här är några få av de stugor som bevarats


Under bilresans gång pratade vi om vår oro om vädret, men när vi väl kom fram sken solen och platsen var helt idyllisk. De små stugorna, som de så fint bevarat med möbler, prylar och även dockor, trädgårdarna som är fokuserade på de örter och blommor som de planterade då och för min pappas stora nöje fanns även bevarade smedjor, skomakeri och även ett museum med bevarade maskiner och redskap.
Mamma hade bokat en guidad visning och den rekommenderar jag verkligen om man har ett intresse för detta. Hembygdsföreningen har tom lyckats göra släktforskning över de som bodde på platsen, så de fanns många intressanta och roliga historier om folket.

Jag har alltid varit intresserad av den perioden och när jag gick runt där och beundrade byn fick jag mer bekräftat hur mycket jag älskar deras sätt att leva – gemenskapen, sammanhållningen, närheten och att verkligen få leva på naturen.
Jag fick en även en ny känsla, en känsla av att vara hemma så jag tror att jag kan ha levt på den tiden. Jag har på senaste tiden blivit intresserad av häxerier eller vad man ska kalla det och det skulle inte alls förvåna mig om jag i ett tidigare liv varit just den kvinnan med sina örter och häxkonster som bodde i byn och tog hand om de gamla och sjuka eller hjälpte till att passa barnen. Det låter kanske konstigt eller tom konstigt, men vem vet?
Hur tror ni? Tror ni på tidigare liv och har ni någon erfarenhet av att känna någon slags deja vu eller en känsla av att vara hemma?


Share:
Written by Sannilynn
Jag heter Sandra, min man heter Cristian och vi är ett gift par från Göteborg. Efter 2 års tid av ofrivillig barnlöshet, infertilitetsutredningar och 1 IVF blev vi hösten 2019 gravida med vårt första barn. Vi fick däremot göra abort i vecka 22 då avvikelser hittades i fostrets hjärna. Följ vår resa till att bli föräldrar, se videos om våran infertilitetsresa och få ta personlig del av vår vardag, våra tankar och rädslor för framtiden.